Syksy 2018

Syksyllä 2018 Värkkäämö tarjoaa tuttuun tapaan mahdollisuuden työskennellä itsenäisesti omien projektien parissa maanantai- ja torstai-iltaisin. Lisäksi järjestämme kädentaitojen pienryhmätoimintaa 9-12-vuotiaille.

 

Avoin Värkkäämö

Maanantaisin ja torstaisin 27.8.-17.12. klo 17–21

Avoin Värkkäämö on 13–29-vuotialle nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu mahdollisuus päästä toteuttamaan itseään ja omia projektejaan Värkkäämössä. Avoimen Värkkäämön aikana työvälineet ovat tekijöiden vapaassa käytössä ja paikalla on aina myös ohjaaja, joka auttaa töissä eteenpäin. Värkkäämöstä löytyy monipuolisia mahdollisuuksia muun muassa ompeluun, kankaanpainoon, keramiikkaan, piirtämiseen ja maalaamiseen.

Kädentaitojen paja

Värkkäämön Kädentaitojen paja -ryhmät tarjoavat laadukasta kädentaitojen ohjausta 9-12-vuotiaille lapsille. Pajat alkavat viikolla 36 ja jatkuvat viikolle 48 asti. Kädentaitojen pajoissa on materiaalimaksu, joka maksetaan ohjaajalle käteisellä ensimmäisellä osallistumiskerralla.

Ryhmiin ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse: varkkaamo@hel.fi

 

Käsityö 9–12.v

Keskiviikkoisin 14:30-16:00

Käsityö-ryhmässä tutustutaan monipuolisesti erilasiin käsityötekniikoihin ja – menetelmiin. Pajassa työskennellään vaihtuvin teemoin erilaisten töiden parissa, jotka sopivat kaikentasoisille tekijöille.

Ohjaaja: Mari-Liis Lukka / Materiaalimaksu 40€

 

Muotoilu 9–12.v

Perjantaisin 14:30-16:00

Muotoilu-ryhmässä tutustutaan kädentaitoihin kovien materiaalien kautta. Käytettäviä materiaaleja ovat muun muassa savi ja kipsi. Työt rakentuvat erilaisten, yhteisten teemojen ympärille, jotka ohjaavat työskentelyä eteenpäin. Paja sopii kaikentasoisille tekijöille.

Ohjaaja: Arja Huotari / Materiaalimaksu 40€

Ompelulanit

Perjantaina 5.10. klo 18-24

Ompelulaneissa Värkkäämön ompelukoneet ja saumurit ovat tekijöiden käytössä Kanneltalon aulassa koko illan aina puoleen yöhön saakka. Tarjolla on kaikkea, mitä koko illan jatkuvassa ompelu-sessiossa tarvitaan: kaavoja, kankaita, ompelulankaa, nuppineuloja, ohjausta, hyvää meininkiä sekä tietysti kahvia ja pientä makeaa. Syksyn 2018 Ompelulanit ovat jo neljännet Kanneltalossa pidettävät lanit. Loistava tilaisuus viimeistellä kesken jäänyt ompelutyö tai fiksata korjaamista kaipaava vaate!

 

Hopeatyöpaja 1329.v

Maanantaina 22.10. & 5.11. klo 17-21

Hopeatyöpajoissa valmistetaan erilaisia koruja hopeasta. Pajojen materiaalimaksu on n. 5€ (käteisellä käytön mukaan). Mukaan voi tuoda myös omia vanhoja hopeaesineitä (esimerkiksi lusikoita), jotka voi uusiokäyttää pajassa.

Ohjaaja: Tuukka Ahonen

 

Saippuapaja 1329.v

Torstaina 15.11. klo 17-21

Saippuapajassa virittäydytään joulutunnelmaan! Pajassa tehdään itse saippuaa massasta sulattamalla. Sekaan voi lisätä omien toiveiden mukaan värejä, tuoksuja tai vaikka glitteriä. Pajaan voi myös ottaa mukaan esimerkiksi omia kuivattuja yrttejä. Valmiin saippuapalan hinta on n. 1-1,5€. Varaathan mukaan käteistä!

 

Kynttiläpajat

28.11.-5.12. klo 16-18 & 18:30-20:30

Perinteisissä kynttiläpajoissa valmistetaan kastokynttilöitä pimeneviin iltoihin. Kynttilöiden hinta on 6€/kg, yhden pajan aikana ehtii valmistaa 12 kynttilää.
Huom! Kynttiläpajat järjestetään Nuorten toimintakeskus Hapessa (os. Sörnäisten rantatie 31, 00500 Helsinki)

 

Paniikkipaja

Maanantaina 17.12. klo 17-23:30

Värkkäämön Paniikkipajassa valmistuvat vielä viime hetken joululahjat! Erityispitkän illan aikana ehtii valmistumaan monta pientä pakettia.

Operaatio Pulssi!

Värkkäämö tekee tiiviisti yhteistyötä Operaatio Pulssin Länsipulssin kanssa. Syksyllä 2018 Värkkäämössä järjestetään yhdessä Pulssin kanssa muun muassa kankaanpainoa ja saippuan tekoa. Lisätietoa: http://lansipulssi.munstadi.fi

Operaatio Pulssin toiminta on maksutonta ja suunnattu 12–18-vuotiaille nuorille.

 

Kysyttävää?

Jos sinulla on jotain kysyttävää Värkkäämön syksyn ohjelmasta, vastaamme mielellämme tiedusteluihin sähköpostitse: varkkaamo@hel.fi