Syksy 2017

Syksyn tullen Värkkäämö tarjoaa tuttuun tapaan mahdollisuuden työskennellä itsenäisesti omien projektien parissa maanantai- ja torstai-iltaisin. Lisäksi järjestämme kädentaitojen pienryhmätoimintaa 9-18-vuotiaille. Syksyn loppupuolella virittäydytään joulutunnelmaan Värkkäämön perinteisissä lahjapajoissa.

 

Kädentaitojen paja

Värkkäämön Kädentaitojen paja -ryhmät tarjoavat laadukasta kädentaitojen opetusta alle 18-vuotiaille nuorille. Pajat alkavat viikolla 36 ja jatkuvat viikolle 48 asti. Kädentaitojen pajoissa on materiaalimaksu, joka maksetaan ohjaajalle käteisellä ensimmäisellä osallistumiskerralla.

Ryhmiin ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse: varkkaamo@hel.fi

 

Käsityö 9-12.v

Keskiviikko 14:30-16:00

Käsityö-ryhmässä tutustutaan monipuolisesti erilasiin käsityötekniikoihin ja – menetelmiin. Pajassa työskennellään vaihtuvin teemoin erilaisten töiden parissa, jotka sopivat kaikentasoisille tekijöille.

Ohjaaja: Mari-Liis Lukka / Materiaalimaksu 40€

 

Ompelu 12-18.v

Keskiviikko 17:00-20:00

Ompelu-ryhmässä syvennytään ompelutöiden suunnittelun ja -valmistuksen maailmaan. Pajassa tutustutaan ompelukoneiden ja saumureiden käyttöön, joten mukaan tuleminen ei vaadi aiempaa osaamista.

Ohjaaja: Julia Jämiä / Materiaalimaksu 40€

 

Muotoilu 9-12.v

Perjantai 14:30-16:00

Muotoilu-ryhmässä tutustutaan kädentaitoihin kovien materiaalien kautta. Käytettäviä materiaaleja ovat muun muassa savi ja kipsi. Työt rakentuvat erilaisten, yhteisten teemojen ympärille, jotka ohjaavat työskentelyä eteenpäin. Paja sopii kaikentasoisille tekijöille.

Ohjaaja: Arja Huotari / Materiaalimaksu 40€

 

Avoin Värkkäämö

Maanantai ja torstai 4.9.-11.12. klo 17:00-21:00

Avoin Värkkäämö on 13-29-vuotialle nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu mahdollisuus päästä toteuttamaan itseään ja omia projektejaan Värkkäämössä. Avoimen Värkkäämön aikana työvälineet ovat tekijöiden vapaassa käytössä ja paikalla on aina myös ohjaaja, joka auttaa töissä eteenpäin. Värkkäämöstä löytyy monipuolisia mahdollisuuksia muun muassa ompeluun, kankaanpainoon, keramiikkaan, piirtämiseen ja maalaamiseen.

 

Ompelulanit

Perjantai 17.11. klo 18:00-24:00

Ompelulaneissa Värkkäämön ompelukoneet ja saumurit ovat tekijöiden käytössä Kanneltalon aulassa koko illan aina puoleen yöhön saakka. Loistava tilaisuus viimeistellä kesken jäänyt ompelutyö tai fiksata korjaamista kaipaava vaate!

 

Operaatio Pulssi!

Värkkäämö tekee tiiviisti yhteistyötä Operaatio Pulssi!:n Länsipulssin kanssa. Syksyllä 2017 Värkkäämön tiloissa järjestetään neljä Pulssi-kurssia: Do it Yourself-, Pienoismalli-, Halloween-maski- ja Keramiikka -kurssit, joista löydät lisätietoa osoitteesta: http://lansipulssi.munstadi.fi

 

Lahjapajat

Joulun lähestyessä Värkkäämössä valmistuu ihania persoonallisia lahjoja paketteihin. Lahjapajat ovat kaikille avoimia ja materiaaleista maksetaan käytön mukaan.

Tiedustelut sähköpostitse: happi.varkkaamo@hel.fi. Avaamme ilmoittautumisen lähempänä ajankohtana.

 

Saippuapaja

Torstai 23.11. klo 17:00-21:00

Saippuapaja aloittaa Värkkäämön lahjapajat. Itse tehty saippua on ihana tapaa muistaa ystäviä ja läheisiä vaikka pikkujouluna.

Valmiin saippuapalan hinta n. 1-1,5€

 

Kynttiläpajat

29.11.-7.12. Tarkemmat päivät ja ajankohdat varmistuvat myöhemmin.

Värkkäämön perinteisissä Kynttiläpajoissa valmistetaan kastokynttilöitä pimeneviin iltoihin. Yhden pajan aikana ehtii valmistaa n. 12 kynttilää. Tule yksin tai isommalla porukalla! Otamme vastaan myös ryhmien ilmoittautumisia.

Materiaalimaksu 6€/kg

Huom! Kynttiläpajat järjestetään Nuorten toimintakeskus Hapessa osoitteessa: Sörnäisten rantatie 31, 00101 Helsinki

 

Paniikkipaja

Maanantai 11.12. klo 17-23:00

Värkkäämön syksyn viimeinen aukiolopäivä on avoin kaikille lahjojen tekijöille. Paniikkipaja koostuu erilaisista pisteistä, joissa voi tehdä nopeasti valmistuvia viime hetken lahjoja aina pitkälle iltaan saakka!