Kevät 2019

Keväällä 2019 Värkkäämö tarjoaa tuttuun tapaan mahdollisuuden työskennellä itsenäisesti omien projektien parissa maanantai- ja torstai-iltaisin. Lisäksi järjestämme kädentaitojen pienryhmätoimintaa 9-12-vuotiaille.

 

Avoin Värkkäämö

Maanantaisin ja torstaisin 7.1.–23.5. klo 17–21

Avoin Värkkäämö on 13–29-vuotialle nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu mahdollisuus päästä toteuttamaan itseään ja omia projektejaan Värkkäämössä. Avoimen Värkkäämön aikana työvälineet ovat tekijöiden vapaassa käytössä ja paikalla on aina myös ohjaaja, joka auttaa töissä eteenpäin. Värkkäämöstä löytyy monipuolisia mahdollisuuksia muun muassa ompeluun, kankaanpainoon, keramiikkaan, piirtämiseen ja maalaamiseen. Avoimet illat ovat maksuttomia, joistakin käytettävistä materiaaleista perimme edullisen materiaalimaksun.

Kädentaitojen paja

Värkkäämön Kädentaitojen paja -ryhmät tarjoavat laadukasta kädentaitojen ohjausta 9-12-vuotiaille lapsille. Pajat alkavat viikolla 3 ja jatkuvat viikolle 17 asti. Kädentaitojen pajoissa on materiaalimaksu, joka maksetaan ohjaajalle käteisellä ensimmäisellä osallistumiskerralla.

Ryhmiin ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse: varkkaamo@hel.fi

 

Käsityö 9–12.v

Keskiviikkoisin 14:30-16

Käsityö-ryhmässä tutustutaan monipuolisesti erilasiin käsityötekniikoihin ja – menetelmiin. Pajassa työskennellään vaihtuvin teemoin erilaisten töiden parissa, jotka sopivat kaikentasoisille tekijöille.

Ohjaaja: Mari-Liis Lukka / Materiaalimaksu 40€

 

Muotoilu 9–12.v

Perjantaisin 14:30-16

Muotoilu-ryhmässä tutustutaan kädentaitoihin kovien materiaalien kautta. Käytettäviä materiaaleja ovat muun muassa savi ja kipsi. Työt rakentuvat erilaisten, yhteisten teemojen ympärille, jotka ohjaavat työskentelyä eteenpäin. Paja sopii kaikentasoisille tekijöille.

Ohjaaja: Arja Huotari / Materiaalimaksu 40€

Ompelulanit

Perjantaina 8.3. klo 18-24

Ompelulaneissa Värkkäämön ompelukoneet ja saumurit ovat tekijöiden käytössä Kanneltalon aulassa koko illan aina puoleen yöhön saakka. Tarjolla on kaikkea, mitä koko illan jatkuvassa ompelu-sessiossa tarvitaan: kaavoja, kankaita, ompelulankaa, nuppineuloja, ohjausta, hyvää meininkiä sekä tietysti kahvia ja pientä makeaa. Kevään 2019 Ompelulanit ovat jo viidennet Kanneltalossa pidettävät lanit. Loistava tilaisuus viimeistellä kesken jäänyt ompelutyö tai fiksata korjaamista kaipaava vaate!

Tapahtuma on maksuton.

 

Keramiikkapaja 1329.v

Maanantaisin 25.3., 1.4. & 8.4. klo 18-21

Keramiikkapajassa valmistetaan pieniä koruja, astioita ja koriste-esineitä savesta käsin rakentamalla. Pajassa käydään läpi perustekniikoita, koristelu-tyylejä sekä töiden lasittamista. Huomioithan, että valmiit työt voi noutaa vasta kurssin jälkeen. Keramiikkapajan materiaalimaksu on 2,5€/kg, työt punnitaan valmiina.

Ohjaaja: Kiki Laventeli

Operaatio Pulssi!

Värkkäämö tekee tiiviisti yhteistyötä Operaatio Pulssin Länsipulssin kanssa. Keväällä 2019 Värkkäämössä järjestetään yhdessä Pulssin kanssa muun muassa keramiikkaa ja kädentaitojen kokeilua.

 

Kokeillaan kädentaitoja
Kiinnostaako käsillä tekeminen? Tule torstai-iltaisin Värkkäämöön ottamaan erilaiset tekniikat haltuun. Voit valita mieleisesi työpajan tai tulla vaikka kaikkiin!

Kangaskassin painanta torstaina 7.2. klo 17-20
Työpajassa painetaan kangaskassi joko valmiilla seulalla tai omaa sabluunaa käyttäen. Käytössä on erilaisia kangasvärjeä ja –tusseja.

Tehdään koruja torstaina 14.2. klo 17-20
Korupajassa opetellaan korujen tekoa. Värkkäämöstä löytyy monenlaisia materiaaleja omien koru-ideoiden toteuttamiseen.

Japanilainen kirjansidonta torstaina 28.2. klo 17-20
Työpajassa pääsee valmistamaan oman vihkon itse valitsemistaan materiaaleista.

Maalataan taulu torstaina 7.3. 17-20
Maalauspajassa kokeillaan akryylimaaleja ja maalataan canvas-pohjalle. Tule toteuttamaan oma visiosi!

 

Keramiikkapaja torstaisin 28.3.-11.4. klo 17:30-20
Pajassa harjoitellaan saven työstämistä eri käsinrakennustekniikoiden avulla. Lisäksi kokeillaan erilaisia koristeluja ja lasittamista. Huom! Valmiit työt saa mukaan vasta kurssin jälkeen.

 

Ilmoittautuminen Pulssin kursseille:
pulssi.lantinen@hel.fi
0408301945 (Puhelin ja WhatsApp)
Lisätietoa: http://lansipulssi.munstadi.fi 

Operaatio Pulssin toiminta on maksutonta ja suunnattu 12–18-vuotiaille nuorille.

 

Kysyttävää?

Jos sinulla on jotain kysyttävää Värkkäämön syksyn ohjelmasta, vastaamme mielellämme tiedusteluihin sähköpostitse: varkkaamo@hel.fi