Kevät 2018

Keväällä 2018 Värkkäämö tarjoaa tuttuun tapaan mahdollisuuden työskennellä itsenäisesti omien projektien parissa maanantai- ja torstai-iltaisin. Lisäksi järjestämme kädentaitojen pienryhmätoimintaa 9-18-vuotiaille.

 

Avoin Värkkäämö

Maanantaisin ja torstaisin 15.1.–17.5. klo 17–21

Avoin Värkkäämö on 13–29-vuotialle nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu mahdollisuus päästä toteuttamaan itseään ja omia projektejaan Värkkäämössä. Avoimen Värkkäämön aikana työvälineet ovat tekijöiden vapaassa käytössä ja paikalla on aina myös ohjaaja, joka auttaa töissä eteenpäin. Värkkäämöstä löytyy monipuolisia mahdollisuuksia muun muassa ompeluun, kankaanpainoon, keramiikkaan, piirtämiseen ja maalaamiseen.

Kädentaitojen paja

Värkkäämön Kädentaitojen paja -ryhmät tarjoavat laadukasta kädentaitojen opetusta alle 18-vuotiaille nuorille. Pajat alkavat viikolla 3 ja jatkuvat viikolle 17 asti. Kädentaitojen pajoissa on materiaalimaksu, joka maksetaan ohjaajalle käteisellä ensimmäisellä osallistumiskerralla.

Ryhmiin ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse: varkkaamo@hel.fi

 

Käsityö 9–12.v

Keskiviikkoisin 14:30-16:00

Käsityö-ryhmässä tutustutaan monipuolisesti erilasiin käsityötekniikoihin ja – menetelmiin. Pajassa työskennellään vaihtuvin teemoin erilaisten töiden parissa, jotka sopivat kaikentasoisille tekijöille.

Ohjaaja: Mari-Liis Lukka / Materiaalimaksu 40€

 

Ompelu 12–18.v

Keskiviikkoisin 17:00-20:00

Ompelu-ryhmässä syvennytään ompelutöiden suunnittelun ja -valmistuksen maailmaan. Pajassa tutustutaan ompelukoneiden ja saumureiden käyttöön, joten mukaan tuleminen ei vaadi aiempaa osaamista.

Ohjaaja: Julia Jämiä / Materiaalimaksu 40€

 

Muotoilu 9–12.v

Perjantaisin 14:30-16:00

Muotoilu-ryhmässä tutustutaan kädentaitoihin kovien materiaalien kautta. Käytettäviä materiaaleja ovat muun muassa savi ja kipsi. Työt rakentuvat erilaisten, yhteisten teemojen ympärille, jotka ohjaavat työskentelyä eteenpäin. Paja sopii kaikentasoisille tekijöille.

Ohjaaja: Arja Huotari / Materiaalimaksu 40€

Ompelulanit

Perjantaina 16.3. klo 18-24

Ompelulaneissa Värkkäämön ompelukoneet ja saumurit ovat tekijöiden käytössä Kanneltalon aulassa koko illan aina puoleen yöhön saakka. Tarjolla on kaikkea, mitä koko illan jatkuvassa ompelu-sessiossa tarvitaan: kaavoja, kankaita, ompelulankaa, nuppineuloja, ohjausta, hyvä meininki sekä tietysti kahvia ja pientä makeaa. Kevään 2018 Ompelulanit ovat jo kolmannet Kanneltalossa pidettävät lanit. Loistava tilaisuus viimeistellä kesken jäänyt ompelutyö tai fiksata korjaamista kaipaava vaate!

 

IHME-paja: Mätäjoen Armada

Keväällä 2018!

IHME-paja on Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden ja IHME-nykytaidefestivaalin yhteistyöhanke, joka on alkanut vuonna 2012. Tänä keväänä kuvataiteilija Antti Laitinen kutsuu Kannelmäen alueen nuoret rakentamaan kanssaan kaarnavenelaivuetta: Mätäjoen Armada. Kevään lopussa veneet lasketaan vesille kohti maailman valloitusta! Lisätietoja: https://www.ihmefestival.fi/2017/12/antti-laitinen-ihme-pajan-2018-taiteilija/

Työpajojen tarkemmat ajat ja päivät vahvistuvat myöhemmin keväällä.

 

Operaatio Pulssi!

Värkkäämö tekee tiiviisti yhteistyötä Operaatio Pulssin Länsipulssin kanssa. Keväällä 2018 Värkkäämön tiloissa järjestetään kolme Pulssi-kurssia: Kankaanpaino-, Muoti-, ja Kuvista eri välineillä -kurssit, joista löydät lisätietoa osoitteesta: http://lansipulssi.munstadi.fi

Operaatio Pulssin kurssit ovat maksuttomia ja suunnattu 12–18-vuotiaille nuorille.