Vaikuta!

VAIKUTA NUORISOTALOLLA!

Kannelmäen nuorisotalolla pidetään viikoittain lasten ja nuorten talokokoukset. Talokokouksissa tiedotetaan nuorisotalon ja alueen ajankohtaisista retkistä, tapahtumista ja muista lapsille ja nuorille suunnatuista toiminnoista kuten kursseista, pienryhmistä, talon asioista yms.

Talokokouksissa lapset ja nuoret pääsevät vaikuttamaan nuorisotalon hankintoihin  ja harrastustoimintaan. Talokokouksessa lapset suunnittelevat viikottain ohjaajan kanssa esimerkiksi torstaina järjestettävän “Puuhiksen” sisällön ja nuorille on budjetoitu oma “perjantairaha”, jonka käytöstä päätetään nuorten omassa talokokouksessa.

  • Lasten talokokous keskiviikkoisin klo 16:00
  • Nuorten talokokous torstaisin klo 19:00

 

VAIKUTA ALUEELLASI!

Alueellamme toimii Ruutibudjetti -malli, jossa nuoria alueen asukkaina kuullaan heitä koskevassa päätöksen teossa palveluita suunniteltaessa. Ruutibudjettia eli rubua toteutetaan viidessä eri vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa keväisin nuoret kiertävät Rubufestareilla erilaisissa pisteissä ottamassa kantaa aluettamme ja nuoria koskeviin asioihin. Toisessa vaiheessa syksyllä käynnistyvät kahden päivän työpajat, joissa nuoret käsittelevät Rubufestareilla kerättyä tietoa ja tekevät niiden pohjalta konkreettisia toimenpide-ehdoituksia alueemme ja nuorten palveluiden parantemiseksi. Kolmannessa vaiheessa pidetään kaikissa alueidemme kolmessa yläkouluissa äänestyskierrokset, joiden perusteella selvitetään tulosten top 10. Neljännessä vaiheessa “neuvottelukunnassa” nuoret ja alueen toimijat neuvottelevat yhdessä, kuinka nämä toimenpide-ehdotukset toteutetaan. Viimeisessä vaiheessa alueen toimijat yhdessä nuorten kanssa lähtevät toteuttamaan toimenpide-ehdotuksia ja tekemään Kannelmäestä ja Malminkartanosta entistä parempaa paikkaa nuorille!

Lisätietoja Ruutibudjetista  http://ruutibudjetti.munstadi.fi/mika-ruutibudjetti/

ja täältä https://www.youtube.com/watch?v=2AiFOFt3Qvc

 

VAIKUTA HELSINGISSÄ!

Helsingissä toimii nuorten vaikuttamisjärjestelmä RUUTI, joka pyrkii parantamaan nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin. Vaikuttaminen tapahtuu nuorten ehdoilla, nuorten paikoissa ja nuorten valitsemilla tavoilla.

Ruuti-toimintaa toteutetaan monella eri tasolla. Alla kuva.

Nuoria edustaa Helsingissä nuorten ydinryhmä, johon kuka tahansa Helsingissä asuva 13-17-vuotias nuori voi asettua ehdolle. Kaikilla em. ikäisillä nuorilla on myös äänestysoikeus, kun yhdinryhmäehdokkaista valitaan vuosittaisilla vaaleilla 20 edustajaa.

”Ydinryhmässä voi tavata päättäjiä, tutustua hienoihin ihmisiin, vaikuttaa omalla tavallaan, tehdä aloitteita ja kannanottoja, järjestää tapahtumia, käydä kokouksissa ja nauttia!” toteavat Ruudin ydinryhmän Tilda, Laura ja Saaid Youtubessa: https://youtu.be/G1i51DiBo5g

 

Lisätietoja vaikuttamistoiminnasta voit kysyä lähimmältä nuorisotalolta!