IHME-paja saapuu jälleen Kantsuun

Viime vuonna tuunattiin telttaa, nyt on aika rakentaa laivasto

IHME-paja nähtiin ensimmäisen kerran Kannelmäessä alkuvuodesta 2017, kun #mitäänmieltäteltan tuunaaminen alkoi. Tällä hetkellä teltta löytyy Kantsun nutalta, mistä sitä voi lainata nuorten tapahtumiin. Iloksemme voimme ilmoittaa, että IHME-paja saapuu Kannelmäen alueelle myös keväällä 2018. Tämän vuoden pajakonseptista vastaa kuvataiteilija Antti Laitinen.

Antti Laitinen kutsuu Kannelmäen alueen nuoret rakentamaan kaarnaveneiden laivasto: Mätäjoen Armadaa. Työpajoissa valmistetaan perinteisiä kaarnalaivoja, jotka liittyvät osaksi isoa laivastoa.

Mätäjoen Armada lasketaan vesille sunnuntaina 27.5. Mätäjoki-festareiden yhteydessä.

 

Osallistu työpajoihin Kannelmäen nuorisotalon Värkkäämössä

Mätäjoen Armada sai tehokkaan startin Reaktorissa, nuorille suunnatussa talvilomatapahtumassa. Kolmen päivän aikana laivasto kasvoi yli 200:lla kaarnalaivalla. Työpajat käynnistyvät Värkkäämössä huhtikuussa: 19.4. alkaen pajaan voi tulla työskentelemään kolmena torstai-iltana klo 18-20. Työpajat ovat maksuttomia.

 

Kuva: Veikko Somerpuro / IHME-nykytaidefestivaali

Mikä ihmeen IHME-paja?

IHME-paja on IHME-nykytaidefestivaalin ja Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden yhteistyöhanke, joka käynnistyi vuonna 2012. Tähän asti mukana ovat olleet Meiju Niskala, Otto Karvonen, Sasha Huber, Kari Cavén, Eero Yli-Vakkuri, Kalle Hamm ja Dzamil Kamanger, sekä suuri joukko nuoria eri puolilta Helsinkiä.

Vuoden 2018 IHME-teos on Henrik Håkansonin THE BEETLE, joka esitetään kulttuuritehdas Korjaamolla osana festivaaliohjelmaa 25.-26.5.

Lisätietoja: https://www.ihmefestival.fi/2017/12/antti-laitinen-ihme-pajan-2018-taiteilija/

Seuraa myös somessa: @ihmepaja, #ihme2018, #ihmepaja, IHME-paja