Ruutibudjetti jatkuu työpajojen merkeissä!

Syksy alkaa olla jo ihan nurkan takana ja niin myös keväällä käynnistynyt Ruutibudjettikausi saa jatkoa. Keväällä kolmen koulun, Suomalais-venäläisen koulun, Kannelmäen peruskoulun ja Apollon, 9.-luokkalaiset osallistuivat Rubufestiin. Tapahtumassa nuoret kiersivät eri työpajoissa ottamassa kantaa aluettamme ja nuoria koskeviin asioihin. Teemoina olivat mm. kaverisuhteet, liikunta, nuorten tilat, kulttuuri, studio- ja pelitoiminta sekä harrastusmahdollisuudet. Festarihenkisessä tapahtumassa saatiin kerättyä vajaalta parilta sadalta nuorelta mielipiteitä ja kannanottoja näihin teemohin. Nyt ensi viikon työpajoissa nuoret pääsevät jatkotyöstämään kerättyä aineistoa ja tekemään konkreettisia toimenpide-ehdotuksia. Nämä nuorten ideat jatkavat sitten kouluäänestyksiin ja sieltä alueen toimijoista koottuun neuvottelukuntaan.

Työpajoihin ilmoittautuminen on nyt käynnissä! Mukaan otetaan 12-18-vuotiaita nuoria, jotka asuvat ja/tai käyvät koulua Malminkartanon tai Kannelmäen alueella. Työpajat ovat kouluaikaa, sovi poissaolosta opettajasi kanssa. Työpajoihin osallistumisesta saa myös todistuksen. Luvassa rentoa työpajoissa työskentelyä ja pientä tarjoilua!

 

 

Ruutibudjetin ansiosta on aiempina vuosina mm…
Sitratoria tehty viihtyisämmäksi katutaiteen keinoin, Maltsun skederampit on laitettu kuntoon, tytöille on järjestetty yönuta ja kauneudenhoitoilta, Kantsun nutalle on saatu datisluola, nuorten liikuntamahdollisuuksia on lisätty Kantsussa ja Maltsussa ja tänä syksynä tulossa on mm. itsepuolustuskurssi nuorille. Vain muutamia mainitakseni. Eli ihan turhasta jutusta ei ole kyse! 

 

 

Alla edellisvuoden top 10 tulokset kouluäänestyksien jälkeen. Tähän on kuvattu, mitä neuvottelukunnassa on todettu ja miten kunkin toimenpide-ehdotuksen kohdalla on edetty vuoden 2017 aikana.

 

Nuorille töitä ympäri vuoden

Neuvottelukunnassa Pulssi lupasi työllistää nuoria kurssiohjaajiksi ja nyt syksyllä 2017 kaksi aluemme nuorta tulee ohjaamaan Pulssin kahta kurssia.

Kannelmäen nuorisotalo yhteistyössä kumppanien kanssa työllisti menneenä kesänä enemmän nuoria kuin koskaan – yli toistakymmentä!

Sekä Liikuntavirasto (ent.) että kirjasto ovat työllistäneet nuoria erityisesti kesäaikaan.

Mikäli sulle on jokin taito tai halu tehdä jotain toisten hyväksi, ole yhteydessä Pulssi-koordinaattori Ainoon, niin mietitään yhdessä lisää! Aino puh. 040 830 1945

Hiihtohissi jättärille

Kaupunkisuunnitteluviraston kanssa on aloitettu selvitykset, mitä hiihtohissin rakentaminen Malminkartanonhuipulle vaatisi. Nuorten toive on huomioitu alueen kehittämissuunnitelmissa, ja osallistuimme aiheeseen liittyvään työpajaan Malminkartanossa keväällä 2017. Keskustelu on myös avattu rakennus- ja liikuntaviraston kanssa, ja projekti on kantautunut myös potentiaalisten yhteistyökumppaneiden korviin.

Itsepuolustuskurssi

Pulssi järjestää Itsepuolustuskurssin 12-18-vuotiaille nuorille Kannelmäen nuorisotalolla 20. ja 21.9 klo 18-21. Ilmoittaudu mukaan operaatiopulssi@hel.fi tai puh. 040 830 1945

Kesätyömessut

Nuorilla oli idea isosta tapahtumasta, jossa isot ja pienet yritykset olisivat edustettuina ja esittelisivät tarjolla olevia työpaikkoja, joihin voisi hakea paikan päällä. Tällaisenään ideaa ei nähty toteuttamiskelpoisena, koska tiedämme, että työnantajilla on ylitarjontaa nuorista työnhakijoista. Neuvottelukunnassa kuitenkin luvattiin järjestää Ansio-kurssit ja tehdä yhteistyötä Ohjaamon kanssa työnhakutyöpajojen merkeissä sekä mahdollisesti syksyllä aletaan suunnitella talvelle 2018 isompaa tapahtumaa yhdessä. Ensimmäinen Ansio-kurssi järjestettiin Kannelmäen nuorisotalolla viime keväänä, mutta se ei saanut suurta suosiota nuorten keskuudessa.

Pop-up kahvila Kanneltaloon

Nuoret ideoivat tiistai-iltoihin toimintaa nuorille Kanneltalon aulaan & kahvilaan nutan ollessa kiinni esim. ruokaa, työpajoja, leffoja jne. Kanneltalon kahvilassa on aloitti 2016 vuoden lopulla uusi kahvilayrittäjä, joka pitää kiskaa auki arki-iltaisin klo 10-20, mikä harmillisesti hankaloittaa nuorten myyntitoimintaa, mutta muuta toimintaa voidaan silti järjestää. Neuvottelukunnassa luvattiin aloittaa neuvottelut kahvilayrittäjän kanssa, tilankäytöstä ja esim. alennustuotteista jäsenkortilla. Toiminnan starttaamisessa nuorten panos nähtiin todella merkittävänä, ja ellei boss-nuoria ole riittävästi, koitetaan saada tähän oma nuorten ryhmä.

Lisää väriä Sitratorille

Jo nopealla vilauksella voi huomata, että Sitratori on saanut runsaasti lisää eloa ja väriä. Viime viikolla Taiteiden yön yhteydessä maalattiin loputkin nuorisotalon edustalla olevista tolpista ja lauantaina starttasi Kanneltalon kävelysillan betonikaiteen maalausprojekti. Neuvottelukunnassa ideaa katutaiteesta laajennettiin koskemaan myös muita Kannelmäen ja Malminkartanon alueita. Viime keväänä Suomalais-venälaisen koulun oppilaat olivat maalaamassa alikulkutunnelia koulunsa lähettyvillä.  Lokakuussa päästään myös maalaamaan Malminkartanon juna-asemaa Lisätietoja täältä!  

Skederampit kuntoon

Nuoriso-ohjaajien neuvoteltua asiasta rakennusviraston kanssa Malminkartanon skeittipuiston obstaakkelit saatiin korjattua alkuvuodesta 2017.  Uusintaprosessissa käytettiin mm. amerikkalaista erikoisvaneria, joten skeittipuiston pitäisi nyt kestää entistäkin paremmin harrastajien käyttöä. Korjatun puiston avajaisten kunniaksi puistossa järjestettiin hyvän yleisön kerännyt skeittaus- ja musiikkitapahtuma heinäkuussa 2017.

Kielikursseja

Nuoret ideoivat helppoa, hauskaa ja kiinnostavaa kielten opiskelua kurssimuotoisesti esim. jutellen ja leffoja katsellen, ei koulumaista kielenopiskelua. Kurssilla myös toinen nuori voisi olla opettamassa. Neuvottelukunnassa todettiin, että Maunulan työväenopisto on tähän jo tarttumassa ja Pulssi ja nuta voisivat tätä viritellä osana pienryhmätoimintaa.

Luokaton yläaste

Ei opiskelua aina samojen oppilaiden kanssa, jotta voitaisiin tutustua muihinkin helpommin. Lisää ”sekoitettuja” ryhmiä muissakin kuin vain valinnaisaineissa.”

Neuvottelukunnassa sovittiin, että tehdään aloite kaupungintasoisesti sekä koulukohtaisesti oppilaskuntien kautta ja laitetaan alueen rehtoreille tiedote tästä.

Maaviikot kouluihin

Teemaviikkoina eri kulttuurien edustajat kertomaan omasta kulttuuristaan kouluihin ja myös kirjastoihin ja esim. eri kulttuurien ruokia.”

Neuvottelukunnassa sovittiin, että laitetaan oppilaskuntien kautta viestiä. Kulttuuriasiankeskus, nuorisotalo ja kirjasto luvanneet olla tukemassa kouluja teemaviikkojen järjestämisessä.  Kirjasto luvannut viedä ajatuksen eteenpäin monikulttuurisuusryhmään.

Rubun 2016 tulokset

 

Lisätietoja Ruutibudjetista tämän linkin takaa