Työskentely Mätisnutalla

Työskentely mätisnutalla on ollut erittäin mielekästä ekaksi kesätyökseni ja siitä jäi todella hyvä fiilis. Olemme saaneet paljon aikaan mätisnutalla lasten kanssa. Lapsiin sai hyvin tutustuttua ja oli mukavaa pelata ja leikkiä heidän kanssaan. Mätisnutalla on myös ollut erittäin rentoa itse töissä.

Lasten kanssa olemme saaneet tehtyä paljon kaikkea. Päällimäisenä varmastikin allaspallon pelaaminen, mikä oli melkein joka päivä liikuttamassa lapsia ja meitä ohjaajia. Lapset saivat myös pelata mätisnutalla mm. koripalloa, pesistä ja lentopalloa. Valitettavasti sattui kohdalle myös sadepäiviä jolloin olimme suurimmaksi osaksi sisällä ja pelasimme monia lautapeleja ja korttipelejä, joita lapset halusivat.

Yksi päivän kohokohdista oli aina kilpailujen järjestäminen lapsille. Annoimme päivittäin palkintoja erilaisten kisojen voittajille, mikä oli varmasti lapsistakin mukava lisä itse mätisnutalla käymiseen.

Parhaimpia asioita työssä oli myös itse lapsien kohtaaminen ja heihin tutustuminen. Oli mukava tulla töihin kun tiesi, että siellä on varmasti ainakin muutama tuttu lapsi, joka haluaa vaikkapa pelata jotain lautapeliä kanssani. Työ on myös ollut todella monipuolista verrattuna joihinkin muihin töihin. Vaikka kaikkien päivien kaava on ollut suunnilleen sama, on silti joka päivä ollut erilainen.

— Aapo Jutila, 16