Boss-Nuorten mökkiviikonloppu Hauholla 15.-17.4.2016

 

Oli perjantai iltapäivä Kannelmäessä, Helsingin pelätyimmässä lähiössä. Nuorisotalon edessä seisoi ylpeänä sininen nuorisoasiainkeskuksen logoilla varustettu pakettiauto täynnä Boss-nuoria jotka olivat innoissaan lähdössä viettämään mökkiviikonloppua Hämeenlinnan lähelle, Hauholle.

luotsinkpaku

Kello oli hieman yli viisi, kun 2 autoa starttasi Kannelmäestä kohti mökkiämme (tottakai Kantsun tapaan tunnin myöhässä). Matkalla pysähdyimme Linnatuulessa ja nugetit syötyämme kaahasimme hurjaa vauhtia mökillemme. Tietysti Ani, ohjaajamme raskaalla kaasujalalla varustettuna meinasi ajaa liikennekameraan ylinopeutta, mutta hän kieltää kaiken (sallittu nopeus oli tutkan kohdalla 80 km/h ja nopeus farmari-ooppelissamme oli 75km/h, LUE: OHITUS HETKELLÄ)

“Tämän leirin aikana olemme saaneet erilaisia mahdollisuuksia tutustua entistä enemmän toisiimme, esimerkiksi: Bolympialaiset, iltanuotio, ruuanlaitto & Frisbeegolf-turnaus.” -Oliver Vistal, 2K16

Alkutaipale_mökkikeittiöSelvisimme hengissä (tai ainakin melkein) mökille ja yön pimeydessä alkoi kämpän ja saunan lämmitys. Ani kyykki saunan lattialla sytyttämässä kiuasta, ja Hadi oli pää takan sisällä sytyttämässä meille takkaa.

Illan aikana pelailtiin Poksua, Yatzya ja Ekkiksen ihmeellistä kirjain peliä. Illalla syötiin makkaraa & vaahtokarkkeja. Siinä ohessa käytiin saunassa ja siitä kaikki hiipi pikkuhiljaa hampaiden pesun jälkeen nukkumaan, kellon ollessa puoli  1 yöllä, 2 tuntia myöhässä aikataulusta.

Leirikollaasi
Aamulla ensimmäiset Bossit heräsivät  kello 05 ja 08 välillä, ja 9:00 oli aamupalan aika jonka “Ekkis meille teki”, allekirjoittaneella on eriävä mielipide. Aamupalan jälkeen osa porukasta jäi tekemään Hadin kanssa intialaista linssikeittoa lounaaksi, kun me muut lähdimme hortoilemaan metsään etsimään elämämme ensimmäistä geokätköä joka ihme kyllä jopa löytyi pienen sekoilun jälkeen…!

Lauantai sujui muuten kauppareissun odotuksen merkeissä, nimittäin Boss-nuorten äänekkäin osa (Miss Eerika) oli jäänyt Helsinkiin, josta häntä oli sitten haettava (kylläkin 35km päästä Hämeenlinnasta). Hakukomppanian mukaan pääsi myös yksi Boss-nuori mökiltä, jonka vastuulle laitettiin kaupassa käynti. Tällä välin olivat muut bossit harhailleet metsäpoluilla Frisbeegolf-rataa etsien.

frisbee_golf_rata henry_ja_ville_geokätköilee kukkulan_kuningas_liia

 

Tästäkin osiosta on olemassa viihdyttävää videomateriaalia! 😀

Kauppaporukan tultua huvilalle takaisin, pidettiin Bolympialaiset (Boss-olympialaiset). Lajeina mm. munanryöstöä, munan rikkomista ja pesästä karkaamista “kotka-style”. Kisoissa teemana oli vahvasti mukana munat. Bolympiaadit huipentuivat toteemipaalun rakennukseen, joka oli lajeista kaikkein tärkein. Lajista saadut pisteet ratkaisivat lopulta voittajat, jotka olivat kirjaimellisesti verellä, hiellä ja kyynelin taistelleet voitosta.

Toteemikollaasi

Loppupäivä lorvailtiin Bosseille ominaiseen tapaan. Mitään järkevää emme saaneet aikaiseksi, sillä järkeä ei keskuudestamme järin löydy.

 

Sunnuntaina nekin Bossit, jotka eivät kokeneet tekevänsä kuolemaa jo lauantaina, kokivat tekevänsä kuolemaa. Väsymys painoi jokaisen Bossin selkää ja ohjaajat tuntuivat vain piristyvän. Tämä johtuu ohjaajien sieluja imevästä toimintasuunnitelmasta, jonka on tarkoitus puristaa pahaa-arvaamattomista lapsista elinvoima pois.

Kuolemaa tekevinä – ja joissain tapauksissa jo tehneenä, aloitimme siivouksen. Sekin hitaasti repi nahkaa selästämme ja raskaan, peräti 15:n minuutin imuroinnin jälkeen, kaikki Bossit olivat valmiina kotimatkaan.

Vedettyämme salaatit naamaan, lähdimme kuraiselle pihalle ottamaan yhteiskuvaa, jonka jälkeen päädyimme kököttämään autoihin. Ohjaajien onneksi autot juuttuivat pihaan ja he saivat yhdessä Boss-nuorten kanssa kuluttaa ylitsepursuvaa energiaansa kuraisessa maassa mönkimiseen autoa työntäen.

Sitten kun auto saatiin kuravellistä pois matka Stadia kohti saattoi alkaa! Tosin “autokomppania: Ani, Ekkis, Jami & Ville” teki tekivät yhden pysähdyksen taktikoinnin Linnatuulessa (Hadin auton posottaessa kohti Kantsua mukanaan nukkuvia Boss-nuoria, lue: väsytettyjä)  ja nutalle päästyään kaikki vain katosivat kiitoksien kera.

Tuleeko seuraavaa leiriä enään koskaan? Se jää nähtäväksi! BOSSIT KIITTÄÄ JA KUITTAA, ENSI KERTAAN SE ON MOI!

Demonstraatio siitä kuinka nuoriso-ohjaaja tsemppaa: