Boss-nuorien vuosi 2015: Toiminnallinen, hauska ja täynnä jännitystä!

Artikkelikuvassa (yllä) osa Boss-nuorista ja tuoreita Ydinryhmäläisiä Korjaamolla Ruudin vaalivalvojaisissa.

Boss-nuorien viimevuosi oli täynnä erilaista toimintaa. Mukaan mahtui myös paljon sekoilua, naurua, kommelluksia, draamaa ja opinpaikkoja. Vuoden aikana koulutettiin myös kahdeksan uutta Boss-nuorta ja muutama vanha jäi pois toiminnasta siirtyessään mm. jatko-opintoihin.

Boss-nuorista muodostui viimevuoden aikana entistä tiiviimpi ja aktiivisempi porukka joiden vertaisohjaajuus nuorisotalojemme avoimella lastenajalla on ollut korvaamatonta.

image

Perusmenoa Kantsun nutalla! Boss-nuorilla on käsiä joka asiaan!

Vuonna 2015 alueellamme oli eniten Boss-nuoria mukana apuohjaajatoiminnassa kuin koskaan aiemmin. Boss-nuoria ryhmäytettiin kevään aikana ja perustoimintoja sekä perehdytystä uudistettiin yhdessä nuorien kanssa. Boss-nuorien tärkeimpänä tehtävänä säilyi lasten ohjaaminen avoimessa talotoiminnassa, mutta vanhat Boss-nuoret osallistettiin myös kehittämään koulutusta uusille sekä mm. kirjoittamaan oma-alotteisesti artikkeleita Boss-nuoritoiminta tunnuksilla MunStadi-verkkosivuille.

Boss-nuoret järjestivät avoimella myös enemmän teemamuotoista toimintaa esim. liikuntakerhon muodossa. Syksyn suurimpana ja näkyvimpänä urakkana oli kuitenkin osallistuminen Kaupungintalolla järjestettävään Ruuti-Expo tapahtumaan oman Pop-up kahvilan muodossa, jonne nuoret leipoivat myytävää ja tuotot kerättiin Boss-nuorien omaan virkityskassaan. Toiminta keräsi paljon positiivista palautetta ja Boss-nuoret ovatkin seuraavaksi lähdössä Reaktoriin talvilomalla helmikuussa 2016.
imageKaupungintalolla Ruuti-Expossa, Bossien Expo Cafè tarjoili maukkaita mokkapaloja ja korvapuusteja!

Jotta toimintaa olisi vieläkin enemmän, näiden kaikkien asioiden lisäksi kolme Boss-nuorissa toimivaa nuorta alueeltamme valittiin marraskuussa 2015 Ruudin ydinryhmään tulevaksi toimintakaudeksi. Myös kuuden Boss-nuoren erillinen ryhmä voitti BoxBikeHelsinki ympäristöhankekilpailun jonka seurauksena he pääsevät suunnittelemaan kevään 2016 aikana oman laatikkopyörän. Yhteistyökumppaneina toimivat mm. Luonto-Liiton Uudenmaan piiri ry, BoxBikeHelsinki ja Nuorisoasiainkeskus. Boss-nuoria oli toimintakauden päättyessä mukana toiminnassa 16.

image

12483904_475533805981252_939683863_n

Boss-nuoret EscapeRoomissa 20.12.2015. Palkintoreissu & vuoden lopetus. Melkein kaikki pääsivät mukaan ja huoneista ulos ajallaan. Mukana menossa myös bosstoiminnan vastuuohjaajat Ani, Ekkis ja Hadi.

Tästä on hyvä jatkaa, hauskaa & aktiivista vuotta 2016 vielä kaikille!